top of page

 


Kablosuz Otomasyon Çözümleri

tüm sektörler için

Tüm Haberler

 

 

​

​

​

2017/03/04

ETÄ° GÜMÜÅž - KÜTAHYA - Ultrasonic seviye sensörünün 4-20mA lik çıkışını kablosuz olarak taşımak için ARM-DA model sayısal analog radyo modem, baÅŸarı ile test edilmiÅŸ ve uygulamaya alınmıştır.

​

2016/12/14

KÜTAHYA ÅžEKER - KÜTAHYA - Kütahya Åžeker fabrikasında kablosuz PLX haberleÅŸmesi için SYDMA Kontrol'ün ARM-SE model seri+ethernet endütriyel radyo modemleri kullanılmıştır.

 

2016/12/14

Ä°LLER BANKASI SÄ°Ä°RT PERVARÄ° Ä°ÇME SUYU PROJESÄ° - SYDMA Kontrol, Siirt Pervaride kurulan içme suyu projesinin altyapısında kullanılan PLC'lerin kablosuz haberleÅŸmesinde ARM-SE model seri+ethernet endütriyel radyo modemlerini kullanarak, projeyi baÅŸarı ile hayata geçirmiÅŸtir.

​

2016/11/02

ADANA ÇÄ°MENTO SANYÄ°Ä° TÜRK A.Åž. - Adana çimento'da yangın hortumlarının, kontrolsüz bir ÅŸekilde aktif olması durumunda, pompanın kapatılması için bir uzaktan kumanda sistemine ihtiyaç vardı. Önceden denenen diÄŸer çözümler sahanın zorlu be büyük olması nedeni ile RF iletiÅŸimde sorunlar yaÅŸamaktaydı. SYDMA Kontrol, endüstriyel tip radyo modemleri ile, el terminali ve alıcı panodan oluÅŸan sistemi kurarak, operatörlerin acil durumlarda sahanın herhangi bir yerinden pompanın durdurulması iÅŸlevini gerçekleÅŸtirdi.

​

2016/06/23

KASTAMONU ENTEGRE-Samsun - Kastamonu entegredeacil durumlar için bir uzaktan kumanda sistemine ihtiyaç vardı. Önceden denenen diÄŸer çözümler sahanın zorlu be büyük olması nedeni ile RF iletiÅŸimde sorunlar yaÅŸamaktaydı. SYDMA Kontrol, endüstriyel tip radyo modemleri ile, el terminali ve alıcı panodan oluÅŸan sistemi kurarak, operatörlerin acil durumlarda sahanın herhangi bir yerinden pompanın durdurulması iÅŸlevini gerçekleÅŸtirdi.

​

 

2015-2007/1-12

KARAMAN BELEDÄ°YESÄ° Su ve Kanalizasyon MüdürlüÄŸü - SYDMA KONTROL KARAMAN BELEDÄ°YESÄ° Su ve Kanalizasyon MüdürlüÄŸü Su Hizmetleri Bölümünün su kuyusu ve depolarının uzaktan kablosuz kontrol otomasyonunu baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirdi. 2007 yılından beri gerçekleÅŸtirilen kablosuz kuyu-depo sistemlerinde, ARM-SE, D/DA endüstriyel radyo modemleri kullanılmaktadır.

 

 

2015/04/12

ADANA ÇÄ°MENTO T.A.Åž.- SYDMA KONTROL Adana Çimento Kuyu-Depo tomasyon sistemini baÅŸarı ile devreye aldı.
 

 

2014/08/11

EOGU / EskiÅŸehir - EskiÅŸehir Osmangazi Üniversitesi - ARGE; endüstriyel kablosuz ethernet haberleÅŸmesi için, SYDMA Kontrol'ün WLI-E model wireless Ethernet AP/Client cihazlarını tercih etti. WLI-E model wireless ethernet cihazlar, IP66 kasalı endüstriyel yapısı, güvenilir kablosuz performansı ve mükemmel fiyat/performans oranı ile, büyük iÅŸletmelerin tercihi olmaya devam ediyor. Üniversitenin araÅŸtırma-geliÅŸtirme faaliyetleri kapsamında, çeÅŸitli projelerde kullanılmak üzere, WLI-E wireless ethernet AP/Client cihazımızı test etmiÅŸ ve kullanımını onaylamıştır. Omni ve panel tipi antenler ile zorlu ortamlarda, güvenilir ve uzun iletiÅŸim mesafeleri elde edilmiÅŸtir.

 

 

2014/01/16

MARFOM / SAKARYA - MARFOM  Sünger-Kimya,  endüstriyel kablosuz PLC haberleÅŸmesi için, SYDMA Kontrol'ün WLI-E model wireless Ethernet AP/Client cihazlarını tercih etti.  WLI-E model wireless ethernet cihazlar, IP66 kasalı endüstriyel yapısı, güvenilir kablosuz performansı ve mükemmel fiyat/performans oranı ile, büyük iÅŸletmelerin  tercihi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda MARFOM firması da, yapmış olduÄŸu saha denemeleri ve testleri sonucu, WLI-E wireless ethernet AP/Client cihazımızın performansını onaylamış ve kablosuz PLC haberleÅŸmesi iÅŸinde devreye almıştır.

 

 

2013/11/22
HYUNDAI ASSAN / KOCAELÄ° -  HYUNDAI otomobil fabrikasında, saha cihazlarının, endüstriyel kablosuz seri haberleÅŸme iÅŸi SYDMA Kontrol'ün ARM-SE model seri(RS232/485)+Ethernet radyo  modemleri ile gerçekleÅŸtirildi. Yaklaşık 100m mesafe içerisinde RS485 arabirimine sahip iki cihazın herbirine baÄŸlanan ARM-SE radyo modemler ile 19200bps hızında kablosuz olarak iletiÅŸim kurması saÄŸlanmıştır. Sistem zorlu endüstriyel ortam ÅŸartlarına raÄŸmen kararlı ve düzgün biçimde çalışmaktadır.

 

 

 

2013/04/01

FORD OTOSAN / KOCAELÄ° - FORD, SYDMA Kontrol, FORD Otosan fabrikasının, kablosuz su kuyuları otomasyon sistemini baÅŸarı ile devreye aldı. Sistem, sahaya yayılmış (yaklaşık 1000m çaplı bir alan) su kuyularının kablosuz olarak izlenmesi (motor durum ve arıza bilgileri ile kuyu debileri) ve kontrolü (motor çalıştır-durdur-hız ayarla) için gerekli tüm kablosuz (radyo modemler) ve proses cihaz (EM debimetreler) ve sistemlerini (SCADA) içerecek ÅŸekilde, tasarlanmış, kurulmuÅŸ ve devreye alınmıştır.

 

 

 

2013/01/01

KEMERKÖY TERMÄ°K SANTRALÄ° / MUÄžLA -  Kemerköy termik santralinin park makinları otomasyonunda SYDMA Kontrol'ün kablosuz cihazları kullanılıyor.Kemerköy Termik Santrali'nde, SYDMA iÅŸ ortağı tarafından uygulanan, park makinlarının otomasyon sisteminde, PLC'lerinin kablosuz haberleÅŸmesi için SYDMA Kontrolün endüstriyel tip kablosuz cihazları kullanılmıştır. Merkezde bulunan yönetim PLC'si ile hareketli uçlarda (yaklaşık 750m mesafe) bulunan PLC'lerin, panel ve sektör antenler kullanılarak, birbirleri ile sorunsuz iletiÅŸim kurmaları saÄŸlanmıştır. SYDMA Kontrol'ün saha ve sistem analizi ve endüstriyel tip kablosuz cihazları ile sistem en zorlu ÅŸartlarda bile çalışacak ÅŸekilde kurulmuÅŸ ve devreye alınmıştır.

 

 

 

2012/09/19

ORHANELÄ° TERMÄ°K SANTRALÄ° / Orhaneli-BURSA - ORHANELÄ° TERMÄ°K SANTRALÄ°'nde, bir otomasyon firması tarafından, pompa istasyonları-kuyu ve su depoları arasında geliÅŸtirilen otomasyon sisteminde, PLC'lerinin kablosuz haberleÅŸmesi isteniyordu. Ä°lgili firmanın önceden kullanıdğı kablosuz cihazlardan yeterli verim alınamamış ve SYDMA Kontrol'e baÅŸvurulmuÅŸtur. SYDMA Kontrol yaptığı saha ve sistem analizine göre belirlediÄŸi sistemi sahada kurmuÅŸ ve güvenilir kablosuz haberleÅŸme altyapısını devreye almıştır.
 

 

2012/08/24

AKÇANSA ÇÄ°MENTO / Çanakkale - AKÇANSA Çanakkale çimento fabrikası, kuyu-depo, liman ve konveyör iÅŸlerinde SYDMA Kontrol'ün kablosuz çözümlerini tercih etmeye devam ediyor.

 

 

2011/07/14

TAI-TUSAÅž HAVACILIK ve UZAY SANAYÄ° A.Åž. / Ankara - TAI, geliÅŸtirdiÄŸi sistemler ile ülkemizin havacılık ve uzay sanayine öncülük eden bir kuruluÅŸtur. GeliÅŸtirme süreci içerisinde çeÅŸitli test ve deneme aÅŸamalarından geçen sistemler, sabit kontrol noktaları ile hareketli hava araçları arasında veri alış-veriÅŸi gerektirirler. Bu ve benzeri iÅŸler için, SYDMA Kontrol'ün kablosuz otomasyon ürün ve çözümlerinin kullanılması, ürün ve çözümlerimize gösterilen güvenin bir ölçüsüdür.

 

 

2010/09/01
AFŞİN - ELBÄ°STAN LÄ°NYÄ°T Ä°ÅžLETMELERÄ° / KAHARAMAN MARAÅž - AfÅŸin-Elbistan Linyit iÅŸletmelerinin kuyu-depo                   otomasyonunun kablosuz iletiÅŸimi de SYDMA Kontrol radyo modemleri ile yapılıyor. Ä°ÅŸletmede, yaklaşık 6 Km mesafe
uzaklıkta bulunan kuyulardan merkez depolara su basılmaktadır. Arazinin çeÅŸitli yerlerinde dağılmış bu kuyularda
bulunan motorların ve su seviyelerinin izlenmesi gerekmektedir. Herbirinde 2'şer sayısal sinyal bulunan kuyulardaki
bu sinyaller bir merkeze toplanmış ve bu merkeze yerleÅŸtirilen 8 sayısal giriÅŸ/çıkışlı radyo modemler aracılığı ile
kontrol noktasına aktarılmıştır. Zorlu arazi ÅŸartları ve uzun mesafeye karşın doÄŸru RF analizi ve cihaz - anten seçimi
ile sistem başarılı bir şekilde devreye alınmıştır.

 

 

2010/09/01

KAYSERÄ° ÅžEKER FABRÄ°KASI A.Åž./ KAYSERÄ° - Kayseri Åžeker Fabrikası A.Åž.'de, derin-kuyu otomasyonu sisteminde analog ve sayısal sinyaller SYDMA Kontrol radyo modemleri ile taşınıyor. Sistemde toplam 4 analog ve 4 sayısal sinyal karşılıklı ve kablosuz olarak aktarılmaktadır. Fabrika sahası Radyo frekanslı sistemler açısından oldukça zorlu bir ortam oluÅŸturmaktadır. Yaklaşık 600m lik mesafe içinde sayısal ve analog sinyallerin kablosuz taşınmasını engelleyecek bina-yapı gibi etmenler sözkonusudur. SYDMA Kontrol ile yapılan saha analizi ve denemeler sonucunda sistem baÅŸarılı bir ÅŸekilde devreye alınmıştır.

 

 

2010/09/01

TRAKYA YENÄ°ÅžEHÄ°R CAM SANAYÄ°Ä°  A.Åž. / BURSA - SYDMA Kontrol, Trakya YeniÅŸehir Cam Sanayii A.Åž.'de,                            fabrika sahasınına yayılmış, herbiri 2 sayısal GiriÅŸ/Çıkış bulunan 5 uzak noktadaki sayısal bilgilerin,                             merkezi bir noktaya taşınması iÅŸini baÅŸarı ile devreye almıştır.  Sistem sahadaki farklı RF uygulamalarının da                bulunması dolayısı ile ciddi bir RF analizi gerektiriyordu. Yapılan çalışmalar sonucu, doÄŸru anten ve kablo seçimi                 ile doÄŸru kanal planlaması yaparak çözümün baÅŸarısı arttırılmıştır. Sistemin en önemli özelliklerinden biri de,               kullanılan radyo modemler ile karşılıklı sinyal aktarımının mümkün olmasıdır. Yani , uzak noktalardaki kontak             bilgileri okunurken, eÅŸ zamanlı olarak, merkezden, uzak noktalardaki radyo modemlerin kontak çıkışları da kumanda         edilebilmektedir. Sistem çok basitçe ve kısa sürede devreye alınacak ÅŸekilde ön ayarlı olarak kurulmuÅŸ ve teslim           edilmiÅŸtir.

 

 

2010/09/01

SOMA ELEKTRÄ°K ÜRETÄ°M ve TÄ°CARET  A.Åž. - SYDMA Kontrol, Soma Termik Santrali'ne kömür taşıyan hareketli bantların kontrol sinyallerinin kablosuz taşınması projesini baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirdi. Yaklaşık 5 Km boyunca uzanıp giden yürüyen bant sisteminin kontrol sinyalleri iki uç arasında kablolu olarak taşınmaktaydı. Ancak kabloların çalınması dahil pek çok sorun nedeni ile bir çözüm arayışına gidilmiÅŸti. SYDMA Kontrol'ün termik santrallerdeki RF uygulamaları ile ilgili deneyimi bilindiÄŸinden, bize eriÅŸen yetkililer ile birlikte yapılan saha analizi sonrası SYDMA Kontrol'ün ürün ve çözümleri seçilmiÅŸtir.
Açık görüÅŸün bulunmadığı 5Km lik mesafede 8 sayısal GiriÅŸ/Çıkış sinyali karşılıklı ve kablosuz olarak, iki uç arasında taşınmaktadır. DoÄŸru saha analizi, doÄŸru ürün ve aksesuar seçimi ile SYDMA Kontrol bir RF (Kablosuz Otomasyon)
uygulamasını daha başarı ile devreye almıştır.

 

 

2010/06/01

TOYOTA OTOMOTÄ°V TÜRKÄ°YE A.Åž. - SYDMA Kontrol, TOYOTA OTOMOTÄ°V'de Body Maintenance bölümünde PLC'ile basınç sensörü arasındaki baÄŸlantıyı kablosuz hale getirdi. SYDMA Kontrol'e bildirilen sorun, PLC ile basınç sensöri arasındaki 4-20mA'lik kablolu analog sinyal baÄŸlantısının ortam ve çalışma ÅŸartlarından dolayı sürekli sorun çıkardığı idi. SYDMA Kontrol, bu iÅŸ için ARM-DA serisi endüstriyel tip analog radyo modem önermiÅŸtir. Seçilen uygun anten tipi ve doÄŸru RF saha analizi ile sistem baÅŸarılı bir ÅŸekilde devreye alınmıştır. SYDMA Kontrol birkere daha RF konusundaki uzmanlığını, sistemin güvenilir bir ÅŸekilde devreye alınması ile ispat etmiÅŸ ve iÅŸletmelerin RF otomasyon çözümlerine güvenini arttırmıştır.

 

 

2010/05/16

BALIKESÄ°R AVÅžA BELEDÄ°YESÄ° - SANEL otomasyon, AvÅŸa adasında su kuyuları ile depo arasında gerçekleÅŸtirdiÄŸi kablosuz otomasyon için SYDMA Kontrol'ün radyo modem ürünlerini tercih etti. Daha önce çeÅŸitli RF iletiÅŸim cihazlarını deneyen ve makul bir sonuç alamayan SANEL firması, profesyonel bir firma ve ürünlerle çalışmal istediÄŸini bildirmiÅŸ ve SYDMA Kontrol'ün önerdiÄŸi analog radyo modemlerle istediÄŸi sonucu elde etmiÅŸtir. Projede kuyu seviyesini ölçen ultrasonik seviye sensörlerinin 4-20mA'lik analog çıkışları ARM-DA serisi analog radyo modemlerle 3Km mesafedeki depoya taşınmış ve otomatik kontrol araçları ile depo seviyesine göre motopomp çalışıtırılıp durdurulmuÅŸtur.
 

 

2010/05/16

ARÇELÄ°K (Tuzla Kampüsü) - SYDMA Kontrol, GEOS firmasının geliÅŸtirdiÄŸi hareketli araçların otomasyonu
projesinin kablosuz iletiÅŸimini ARM-SE serisi endüstriyel radyo modemlerle gerçekleÅŸtirdi. Fabrika depolama sahası içerisinde çeÅŸitli amaçlarla kullanılan hareketli araçların bir merkezden kontrolü ve izlenmesi söz konusuydu. GEOS firmasının geliÅŸtirdiÄŸi çözümde kullanılan, araçlara ve kontrol merkezine yerleÅŸtirilen OMRON PLC'lerin kablosuz haberleÅŸmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Kritik operasyonlar, güvenilir, saÄŸlam, endüstriyel tip kablosuz cihazlar gerektirir. SYDMA Kontrol'ün radyo modemleri diÄŸer pek çok uygulamada olduÄŸu gibi bu uygulamada da, kararlı çalışma, güvenilir iletiÅŸim, fabrika ÅŸartlarına uyumluluk
zorlu ortamlarda çalışabilirlik gibi RF uygulamaların olmazsa olmaz ÅŸartlarını yerine getirerek, büyük iÅŸletmelerin ve çözüm üreticilerinin tercihi olmuÅŸtur.

 

 

2010/01/20

EÜAÅž SEYÄ°TÖMER TERMÄ°K SANTRALÄ° - SYDMA Kontrol, SYDMA Kontrol, Seyitömer Termik Santrali'nde, park makinaları ile kontrol odalarındaki kumanda sinyallerinin iletimini kablosuz olarak saÄŸlayan otomasyon sistemini baÅŸarı ile devreye aldı.750m boyunca düz bir hat üzerinde hareket eden park makinaları ile kontrol odaları arasında sürekli bir kontrol sinyali alışveriÅŸi vardır. Klasik sistemde bu sinyaller, kablolar ile
aktarılmaktadır. Gerek makinların zorlu yapısı, gerek fiziki ÅŸartların ağırlığı ve gerekse atmosferik ÅŸartların aşırılığı, kablolu sistemi oldukça zorlamaktadaydı. Sistem, kontrol kablolarının hat boyunca bir makaraya sarılması ve tekrar boÅŸalması ÅŸeklinde çalışıyordu. Bahsedilen zorlu ortam nedeni ile kablolardan makara sarma sistemlerine kadar çok sayıda sorunun çıkması sözkonusuydu. Bu çalışma ÅŸekli, iÅŸlevlerin aksamasına, bakım ve destek bölümlerinin zorlanmasına ve sonuçta para ve zaman kaybına neden oluyordu. SYDMA Kontrol bu iÅŸ için, tüm bu sorunları ortadan kaldıracak kablosuz sinyal aktarım sistemini devreye almıştır. Sinyaller, güvenilir, endüstriyel yapıda kurulmuÅŸ, kablosuz otomasyon sistemi ile aktarılmakta ve yukarıda geçen sorunların hiçbiri yaÅŸanmamaktadır. Detaylarla ilgili lütfen bizimle temsa geçiniz.

 

 

2009/10/25

TOYOTA OTOMOTÄ°V TÜRKÄ°YE A.Åž. - SYDMA Kontrol, TOYOTA OTOMOTÄ°V'de bazı montaj operasyonlarının kontrol ve izlemesini saÄŸlayan pokayoke boxlar ile otomasyon sistemi arasındaki iletiÅŸimin, kablosuz olarak yapılmasını saÄŸlayan RF otomasyon sisteminin pilot çalışmasını baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirdi. Sesli ve ışıklı uyarılar vererek montaj operasyonunun güvenli ve kaliteli bir ÅŸekilde yapılmasını saÄŸlayan 'Pokayoke Box' lar ile bu iÅŸlevleri yöneten PLC'ler arasındaki iletiÅŸim kablo ile yapılmaktaydı. Kabloya olan bu bağımlılık, bakım, iÅŸletme, esneklik gibi ihtiyaçlara cevap veremiyordu. Bu sorunları gidermek amacı ile PLC'ler ile pokayoke box'lar arasındaki iletiÅŸimin tümü ile kablosuz hale getirilmesi planlanmış ve bu amaçla geliÅŸtirlen sistem, plot proje olarak baÅŸarı ile  denenmiÅŸtir. Gerçek uygulamada, mevcut omasyon altyapısını hiç bozmadan kolayca ve hızlı bir ÅŸekilde kablosuz iletiÅŸime geçmek için gerekli tüm mühendislik
çalışmalarının yapılmış olması,  avantaj olarak görülmüÅŸtür.

 

 

2009/02/16

AFYON GECEK Turizm Ä°ÅŸletmeleri A.Åž. - Termal tesislerine sıcak su saÄŸlayan termal kaynak ile iÅŸletmenin sıcak su depoları arasındaki otomasyonu, SYDMA Kontrol radyo modemleri ile gerçekleÅŸtirildi.  Ä°ÅŸletmeye sıcak su saÄŸlayan termal kaynak kontrol binasına konan 3 aÅŸamalı motor kumanda sistemi, yaklaşık 1Km mesafedeki su deposundan, radyo modemler vasıtası ile, kablosuz olarak alınan seviye bilgilerine göre, yavaÅŸ hızlı ve tam hız olacak ÅŸekilde çalıştırılmaktadır.
Her iki uca konulan ARM-SE+ARM-X8800, 8 sayısal GiriÅŸ/Çıkış a sahip radyo modemler, depo ve su kaynağı arasında seviye ve kumanda bilgilerini taşıyarak, sistemin otomatik olarak çalışmasını saÄŸlamaktadır.

 

 

2008/07/18

ASSAN ALÜMÄ°NYUM SANAYÄ° ve TÄ°CARET A.Åž. - Dilovası tesislerinde, Vinçlerin konumlarını belirleyen sınır anahtarlarının kontak bilgisinin, kablosuz olarak aktarılması iÅŸini, SYDMA Kontrol radyo modemleri ile gerçekleÅŸtirdi. Tesiste hareket halinde bulunan vinçlerin çeÅŸitli kazaları önlemek ya da iÅŸlevsel olarak gidip geldikleri bölgelerdeki cisimlere (kapak v.b) çarpmalarını engellemek üzere kullanılan sınır anahtarlarının kontrol sistemlerine kablosuz olarak aktarılması, hareket halindeki sistemlerde oluÅŸan kablo problemlerini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Bu amaçla SYDMA Kontrol, temsilcisi ve uygulayıcısı olduÄŸu ATIM marka radyo modemlerden ARM-D sayısal modeli kullanarak, kontaklar arasında kablosuz bir link kurmuÅŸ ve iÅŸleyiÅŸi saÄŸlamıştır.

 

 

2008/07/25

CAM Ä°Åž ELEKTRÄ°K ÜRETÄ°M A.Åž. - ŞİŞECAM, doÄŸalgaz santrali vasıtası ile ürettiÄŸi elektrik enerjisini, öncelikli olarak kendi grubu içindeki fabrikaların elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmaktadır. Grup kuruluÅŸlarından olan, PAÅžABAHÇE CAM SAN. ve TÄ°C. A.Åž. Kırklareli Fabrikası, ÅŸebeke elektriÄŸi kesildiÄŸinde, enerji ihtiyacı için Cam Ä°ÅŸ Elektrik Üretim A.Åž. tarafından üretilen elektrik enerjisini alır. Bu iÅŸlemelerin otomasyonu için iki uçta kurulan (Cam Ä°ÅŸ Elektrik Üretim ile PaÅŸabahçe Cam Fabrikası arasında kuÅŸ uçuÅŸu yaklaşık 3Km lik bir mesafe vardır.)otomasyon sistemlerinin haberleÅŸmesi gereksinimi, SYDMA Kontrol'ün endüstriyel radyo modemleri ile saÄŸlanmıştır ve sistem ARM-S serisi radyo modemler ve ARM-X serisi geniÅŸletme modülleri, yagi antenler, aşırı gerilim koruyucuları, otomasyon panosu ve anten direkleri ile birlikte baÅŸarı ile devreye alınmıştır.

 

 

2007/12/07

PAÅžABAHÇE CAM SAN. ve TÄ°C. A.Åž. Kırklareli Fabrikasında su kuyusu motorlarının, kablosuz kontrolu için SYDMA KONTROL çözümlerini seçti. Merkezi kontrol odasına konulan kumanda paneli vasıtası ile, kontrol odasına uzaklıkları ortalama beÅŸyüz metre olan kuyulardaki motorların çalıştırılıp, durdurulması ve motor durumlarının (çalışıyor, çalışmıyor, termik arıza v.b.) izlenmesi mümkün olmaktadır.Yapılan saha analizinden sonra, uygun anten ve radyo modem modelleri belirlenmiÅŸ ve modemler "multi-point mirror" modunda konfigüre edilerek, merkez modemle iletiÅŸim kurmaları saÄŸlanmıştır. Mevcut yapıda, fiziki ÅŸartlardan dolayı kuyulara kablo dahi döÅŸenemediÄŸinden, bizzat kuyuların başına giderek yapılan açma-kapama ve arıza takibi iÅŸlemleri, merkezi kontrol panosundan, kablosuz ve güvenilir bir ÅŸekilde yapılarak, büyük bir zaman, iÅŸgücü ve dolayısı ile maliyet kazancı saÄŸlanmıştır.

 

 

2007/12/22

SYDMA KONTROL, KARAMAN BELEDÄ°YESÄ° Su ve Kanalizasyon MüdürlüÄŸü Su Hizmetleri Bölümü'nün su kuyusu ve depolarının, uzaktan, kablosuz, kontrol ve otomasyonunu baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirdi. Depolardaki su seviylerinin takip edilmesi ve bunlara göre motorların devreye sokulup çıkarılması otomasyonu için kullanılan RTU'lara baÄŸlanan radyo modemler, MODBUS iletiÅŸim kuran otomasyon sistemine transparent modda dahil edilerek, sistemin kablosuz bir ÅŸekilde uzaktan kontrol edilmesini saÄŸlamış ve bu sayede iÅŸletme ve bakım masrafları önemli ölçüde azaltılmıştır. Ä°kinci aÅŸamada diÄŸer on kuyuda da aynı sistem devreye alınacaktır.

 

 

2007/06/22

TRAKYA CAM SANAYÄ°Ä° A.Åž., Lüleburgaz Otocam Fabrikası'nda, SYDMA  KONTROL, kablosuz çözümleri ile, kuyu-depo otomasyonu uygulamasını baÅŸarıyla  devreye aldı. Endüstriyel otomasyonda kablosuz sistem  uygulamalarında uzman olan SYDMA KONTROL, ürünleri ve çözümleri ile sektördeki  yerini, hedeflerine uygun olarak saÄŸlamlaÅŸtırmayı  hızla sürdürmektedir. Bu amaçla ithal etmiÅŸ  olduÄŸu kablosuz ürünler ile geliÅŸtirdiÄŸi çözümlerini, çeÅŸitli endüstrilerde  (çimento, cam, metal, kimya, otomotiv, gıda, seracılık) uygulamaktadır. BilindiÄŸi gibi, mevcut kablolu otomasyon sistemleri,  bu tip, açık arazili, uzun mesafeli ya da kablolamanın zor ve maliyetli  olduÄŸu  karmaşık yapılı üretim alanlarında sıkça kullanılmakla birlikte, gerek kurulum  zorluÄŸu ve gerekse iÅŸletme ve bakım konularında, çoÄŸunlukla zahmetli ve  maliyetli olmaktadır.  Kabloların  döÅŸenmesi, döÅŸendikten sonra arıza yapan kabloların bulunması ve tamiri ile  tekrar döÅŸenmesi gibi zorluklar, iÅŸletmelerdeki ilgili sorumluları maliyet ve  zaman açısından zor  durumda bırakmaktadır. Fabrika açık alanında, birbirinden yaklaşık 500m  mesafe uzaklıkta bulunan, kuyu-motopomp alanı ile suyun depolandığı su  deposunun otomasyonu söz konusu olduÄŸunda, yukarıda bahsettiÄŸimiz konular  doÄŸrudan gündeme gelmiÅŸ ve bu nedenle  yetkililer kablosuz bir çözüm arayışına  girmiÅŸlerdir. Bu aÅŸamada, 868MHz ISM bandında çalışan, ihtiyaca göre  geniÅŸletilebilir, yüksek duyarlıklı, Windows tabanlı kolay konfigürasyonlu,  endüstriyel tip, pano montajına uygun, küçük ölçüleri,  saÄŸlam yapıları ve baÅŸarılı fiyat-performans  oranları ile SYDMA KONTROL’ün ithalatçısı olduÄŸu Radyo modemlerin, bu çözüm  için  en uygun cihazlar olduÄŸuna karar vermiÅŸlerdir.


SYDMA KONTROL, yapmış olduÄŸu teknik analizden sonra,  çözüm için gerekli saha analizlerini, RF hesaplamalarını ve gerekli olabilecek  ekipmanların tespiti ile diÄŸer çalışmaları yaparak çözümü baÅŸarı ile devreye  almıştır. Yapılan saha analizlerinde, mesafenin çok uzun  olmamasına raÄŸmen, arada bir hizmet binasının olduÄŸu görülmüÅŸ ve sinyallerin  daha saÄŸlıklı iletilmesi için bir RF tekrarlayıcı ünite kullanılmasına karar  verilmiÅŸtir (Åžekil 1). Yapılan hesaplara uygun olarak seçilen direk  uzunlukları, bunlara yerleÅŸtirilen uygun anten tipleri ve aşırı gerilimlere  karşı koruma aparatları ile birlikte sistem güvenilir bir yapı haline  gelmiÅŸtir.

Yapılan iÅŸ kısaca ÅŸu ÅŸekilde özetlenebilir; suyun  depolandığı depo alanında bulunan ve depo seviyelerini açık/kapalı kontak  bilgisi ile bildiren seviye sensörlerinin ürettiÄŸi bilgi, master-verici olarak  seçilen radyo modeme baÄŸlanmıştır. Master radyo modem, slave olarak seçilen,  alıcı radyo modem ile mirror modda çalışarak, (master modemin giriÅŸindeki  bilgileri aynen slave modemin çıkışına aktaran) bu seviye bilgilerini,  sinyalleri daha kolayca alan ve kuvvetlendirerek slave modeme gönderen  tekrarlayıcı radyo modeme göndermekte, tekrarlayıcı modem de bu bilgileri slave-alıcı modeme aynen aktarmaktadır. Böylece depodaki sıvı seviye bilgisi  kablosuz olarak, kuyu-motopomp alanına taşınmakta ve bilgi burada  deÄŸerlendirilerek, depoya su basan otopomp'a kumanda edilmektedir. Depodaki su  seviyesi, üst noktaya ulaÅŸtığında, pompa su basmayı kesmekte ve ayarlanan bir  seviyenin altına düÅŸtüÄŸünde ise tekrar çalışmaya baÅŸlamaktadır.

 

 

 

 

2007/06/21

 

SARBAK Metal Tic. ve San. A.Åž., Çerkezköy Fabrikası'nda, 2  ayrı kablosuz veri aktarımı uygulaması için SYDMA KONTROL çözümlerini seçti.                       
 

 

 

 

2007/06/20

 

AKÇANSA Çanakkale Çimento Fabrikası'nda, kablosuz sayısal  veri aktarımı uygulamasının 2. fazı baÅŸarıyla tamamlandı. AKÇANSA, Çanakkale Fabrikası kıyı tesislerinde, iki ayrı yükleme bandının, kontrol odasındaki kontrol sistemleri ile haberleÅŸmesi için kablo sarma mekanizması kullanılmaktaydı. Eskiyen kablo sarma mekanizması, sık sık arıza çıkarıyordu ve çoÄŸu zaman, parça teminindeki ve maliyetlerdeki sorunlar sebebi ile, bakımı ve tamiri imkansız hale geliyordu. Bu aÅŸamada ilgililer, kontrol sistemi ile sarma mekanizması arasındaki iletiÅŸimin kablosuz yapılması durumunda bu sorunlardan kurtulacaklarını öngördüler.


Yapılan ürün araÅŸtırması sonunda, SYDMA KONTROL'ün ARM-S+X8800 ürün takımından oluÅŸan radyo modemlerinin en uygun çözüm  olduÄŸuna karar verdiler. SYDMA KONTROL'ün anten ve ortam ÅŸartları tavsiyelerine uygun olarak sistem, 8 sayısal girÅŸ/çıkış bilgisini aktaracak ÅŸekilde kısa bir sürede ve baÅŸarı ile devreyer alınmıştır.

 

 

 

 

2007/06/12

 

TETAÅž Tekstil Ä°malatı Ä°thalat Ä°hracat ve Dahili Tic. A.Åž.,  Genel Müdürlük Binası'nda, SYDMA KONTROL RTLS çözümü ile personel izleme pilot  kurulumu gerçekleÅŸtirildi. Pilot kurulumun sonuçlarının deÄŸerlendirilmesinden  sonra, personel izleme uygulamasının, TETAÅž A.Åž.'de, baÅŸlangıçta,  iÅŸ süreçleri verimliliÄŸinin arttırılması  amacıyla kullanılması düÅŸünülüyor.

 

 

 

 

2006/02/25

 

SMS-TORK Sanayi Malzemeleri Satış- SYDMA   KONTROL, üretilen valflerin sızdırmazlık kontrollerinin daha hızlı ve kaliteli   bir ÅŸekilde yapılması için SMS-TORK iÅŸbirliÄŸi ile geliÅŸtirdiÄŸi elektronik vana   test sistemini baÅŸarı ile devreye aldı. Yüksek duyarlıklı basınç ve debi   sensörleri ile operatör panelli bir PLC den oluÅŸan test sistemi, SYDMA KONTROL   tarafından geliÅŸtirilen kontrol yazılımı ile vanaların giriÅŸinde çıkışında ya da   açma kapama mekanizmalarından oluÅŸabilecek kaçakları çok kısa bir zamanda tespit   ederek, operatörü görsel-iÅŸitsel mesajlar ile uyarmakta ve çeÅŸitli tiplerdeki   vanaların sızdırmazlık testlerinin çok kısa bir zamanda yapılmasını   saÄŸlamaktadır.

 

Sistemin kalbini oluÅŸturna PLC yazılımı, mekanik sistem üzerindeki basınç sensörlerinin ve debi ölçerlerinin deÄŸerlerini gerçek zamanlı olarak okuyup, referans deÄŸerler ile karşılaÅŸtırarak, yaklaşık 10s gibi kısa bir süre içerisinde, bir selenoid valfin giriÅŸ, çıkış ya da açma-kapama mekanizmasında olabilecek kaçakları tespit etmekte ve vananın arızalı olup olmadığını tespit ederek,  testi  yapan kiÅŸiyi görsel-iÅŸitsel olarak uyarmaktadır.

 

Mevcut konvansiyonel sistemde su testi ile yapılan kaçak kontrolü, yüksek hassasiyetli otomasyon sistemine dönüÅŸtürülerek, zamandan kazanıldığı gibi, üretilen valflerin kalitesini de  garantilemektedir.

 

 

 

 

2006/01/10

 

Çimento fabrikaları, çeÅŸitli kumanda ve kontrol uygulamaları için, kablo çekmenin zor olduÄŸu ortamların başında gelmektedir. Gerek fiziki ÅŸartların zorluÄŸu, gerekse bakım ve idamesinin zahmetli olması nedeni ile, çeÅŸitli kumanda-kontrol uygulamaları için kablo çekmek her zaman mümkün olamamaktadır. Bu gibi durumlarda aynı iÅŸi görebilecek, endüstriyel ortamlara uygun, güvenilir bir kablosuz iletiÅŸim ortamı oluÅŸturmak, büyük avantajlar saÄŸlamaktadır. Bu avantajları çok iyi gören ve uygulama yeteneÄŸine sahip AKÇANSA, ADANA ÇÄ°MENTO gibi firmalar, doÄŸru bir öngörü ile kablosuz iletiÅŸim, kumanda ve kontrol uygulamalarına yönelmektedirler. Bu öncü firmalar ile aynı öngörüyü paylaÅŸan SYDMA KONTROL, kablosuz otomasyon sistemleri ile ilgili ihtiyaçlara cevap veren doÄŸru çözümler ile, sistem entegrasyonu becerisini ve birikimini birleÅŸtirerek, müÅŸteri memnuniyetini en üst düzeyde saÄŸlamaya yönelik çabalarını sürdürmektedir. AKÇANSA Çanakkale fabrikasında bu amaçla kurulan ve çok kısa bir zamanda yedekli bir yapı ile devreye alınan kablosuz kontrol uygulaması bunun en güzel örneklerinden biridir.

 

 

 

bottom of page